3D-geprinte veiligheidshandschoen voor Jaguar Land Rover

Technici van Jaguar Land Rover hebben een 3D-geprinte veiligheidshandschoen ontwikkeld die gewrichtsslijtage moet voorkomen.

In de Jaguar Land Rover-fabriek in Gaydon staat een van de grootste 3D-printers in het Verenigd Koninkrijk. Technici gebruikten de printer om een handschoen met een unieke 3D-rasterstructuur te ontwikkelen. De handschoen ondersteunt de gewrichten, maar is tegelijkertijd flexibel en comfortabel genoeg om een volledige werkdag te dragen.

Prototype

De 3D-handschoen is speciaal ontworpen voor mensen die aan de productielijn werken. Vooral medewerkers die bevestigingspunten in het chassis van modellen van Jaguar en Land Rover monteren hebben profijt van deze innovatie. Na een proefperiode wordt nu gewerkt aan al weer een volgend prototype van de handschoenen. Die krijgen speciaal schuim dat impact absorbeert. Dat maakt de handschoen perfect voor medewerkers die bijvoorbeeld sierlijsten met de palm van hun hand op modellen bevestigen.

Productie

Op korte termijn moet de handschoen medewerkers in alle productiefaciliteiten van Jaguar Land Rover bij hun werk helpen. In de nabije toekomst wil Jaguar Land Rover meer technologieën ontwikkelen die medewerkers met lichamelijke complicaties en zelfs neurologische aandoeningen kunnen bijstaan bij de uitoefening van hun werk en die ook een terugkeer op de werkvloer bevorderen. Dat is niet alleen goed voor de medewerkers, maar uiteraard ook voor de productiviteit van de fabriek.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *