84 procent bedrijfswagenpark voor MKB

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) had in 2010 zo’n 634.000 personenauto’s, 375.000 bestelauto’s en 126.000 vrachtauto’s in eigen beheer. In totaal bestond het MKB-wagenpark toen uit 1,38 miljoen voertuigen, 84 procent van het totale Nederlandse bedrijfswagenpark. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Ondernemerschap.nl.

“De meeste voertuigen in het MKB bevinden zich in de zakelijke verhuur en financiële dienstverlening, in de groothandel en in het transport. In 2010 reed 3,7 procent van de personenauto’s in bezit van het MKB op elektriciteit, een stijging van twee procentpunt ten opzichte van 2008. Bij het grootbedrijf ligt dit percentage nog hoger, op 6,3 procent. Personenauto’s van de grootste bedrijven binnen het MKB rijden jaarlijks gemiddeld meer dan 31.000 kilometer”, aldus de kennissite voor het MKB over de onderzoeksresultaten.

Groter bedrijf is jonger wagenpark

Hoe groter een MKB-onderneming is, des te jonger is het wagenpark. “De gemiddelde leeftijd van een personenauto in het grootbedrijf is 2,7 jaar ten opzichte van 5,3 jaar bij ZZP’ers. Vooral de post en telecommunicatie en de zakelijke verhuur beschikken over een jong wagenpark.”

Download hier het completen onderzoek van Ondernemen.nl >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.