Aanbod Marktplaats Auto Q1 vier mld euro

De totale waarde aan auto’s die via Marktplaats Auto’s de eerste drie maanden van 2012 werden aangeboden bedroeg in totaal 4,2 miljard euro. Het grootste aandeel hierin is voor Volkswagen. Dat blijkt uit het allereerste kwartaaljournaal van de autosite. De topdag was op 16 maart, toen stond er voor zestig miljoen euro aan auto’s op Marktplaats.

Verder steeg het aantal aangeboden hybride en elektrische auto’s twintig procent in vergelijking met een jaar geleden. Cabrio’s pieken in maart met een vijftig procent stijging in aanbod en de Honda Civic is meest gezochte hybride.

Volkswagen is met 400 miljoen euro het meest prominent vertegenwoordigd binnen de verkopen op Marktplaats, met de Golf als absolute topper. Dit model is goed voor zo’n 117 miljoen euro aan auto’s in het eerste kwartaal. Het merk met gemiddeld de hoogst genoteerde modellen is Lamborghini, met 110.000 euro. Het duurste model was de luxe Rolls Royce Phantom ter waarde van 260.000 euro.

“Een belangrijke focus in het afgelopen kwartaal lag op de inventarisatie van het adverteergedrag van onze gebruikers. Zo viel ons op dat de huidige capaciteit en mogelijkheden van de verkooppagina’s. zoals het plaatsen van veel verschillende foto’s, niet altijd optimaal worden gebruikt. Het aannemen van key accountmanagers is bijvoorbeeld een manier om onze gebruikers bij te staan. Hun doel is om dealers te helpen meer rendement uit online activiteiten te halen”, legt Remco Armée van Marktplaats uit.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.