Achmea stopt met verplichte Eurogarant lidmaatschap

Achmea gaat met ingang van januari 2015 stoppen met de verplichting van het Focwa Eurogarantlidmaatschap voor haar netwerk van schadeherstellers.

De verzekeraar benadrukt dat de kwaliteit en veiligheid van schadeherstel optimaal wordt gewaarborgd door het eigen controlesysteem. Achmea ziet dan ook niet langer de noodzaak om het lidmaatschap van Eurogarant verplicht te stellen in de samenwerkingsovereenkomsten. De verzekeraar wil niet afhankelijk zijn van één systeem, zo laat Achmea weten. Achmea heeft het besluit via een brief laten weten aan de schadeherstelbedrijven.

Overigens is 1 januari 2015 ook de ingangsdatum van Hiqure. Vanaf dat moment moeten Eurogarantbedrijven over Hiqure en AST kwalificaties beschikken. Focwa en Achmea blijven in gesprek met elkaar, onder andere over kwaliteit, zo laat Karel Bukholczer van de brancheorganisatie weten.

 

 

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.