Aftersalesmarkt stijgt in 2016 met 7,1 procent

De markt voor reparatie en onderhoud van personenwagens en lichte bedrijfswagens in Nederland is in 2016 gegroeid met 7,1 procent ten opzichte van 2015.

Dat concludeert Bas Wintjes van Wesp op basis van factuurgegevens van 408 bij Wesp aangesloten garagebedrijven, dealers en universele bedrijven. Het gaat daarbij om bijna 500.000 kentekens.

Uitgesplitst naar voertuigsoort blijkt de markt voor personenauto’s met 7,3 procent te zijn gestegen; die voor lichte bedrijfswagens met 6,2 procent.

De totale cost of ownership is 510 euro per auto, exclusief btw. Daarbij is ook de bedrijfsvoorraad meegenomen, omdat uit gegevens van Wesp blijkt dat aan deze voorraad zelfs meer dan gemiddeld wordt gewerkt. Uitgaande van een totaalmarkt van ruim 9,6 miljoen auto’s (personenauto’s, lichte bedrijfswagens en bedrijfsvoorraad) is de aftersalesmarkt dus 4,9 miljard euro groot.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *