Alphabet maakt ASN groen

ASN Groep (Autoschade Service Nederland) gaat in Nederland groen rijden met het eigen wagenpark en een groot deel van het vervangend vervoer voor klanten. Daarnaast werkt de groep vanaf nu met de High Quality Repair-standaard (Hiqure) van Focwa.

“De inzet voor dit jaar is om auto’s in te zetten met een gemiddelde CO2-uitstoot van maximaal 120 gram per kilometer”, zegt directeur Peter Lammerts. “Wij pakken dit op samen met onze leasemaatschappij Alphabet.” Een paar jaar terug was de gemiddelde uitstoot van het toenmalige wagenpark van ASN Groep 132,33 gram per gereden kilometer. “Van auto’s die in 2011 zijn gaan rijden, is de gemiddelde uitstoot volgens de fabrieksopgave al gezakt naar 125,40 gram”, aldus Lammerts. “Inmiddels voldoet 55 procent van ons eigen wagenpark al aan de nieuwe norm.”

Wanneer een auto bij ASN toe is aan vervanging, dan zal deze door een hybride, elektrische of auto met lage uitstoot vervangen worden. Voor het vervangend vervoer voor de klanten past ASN dit principe waar mogelijk al toe. “Om niet alleen de intentie uit te spreken, maar ook daadwerkelijk de daad bij het woord te voegen, heeft onze leasemaatschappij Alphabet het Cleaner Car Contract van de Stichting Natuur en Milieu ondertekend.”

ASN is onlangs nog door Meeùs Schade Service verkozen tot partner van het jaar. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *