Alphabet start met Autoconnect-NCO

Alphabet Nederland en Inmotiv, onderdeel van de RDC Groep, zijn gestart met het nieuwe bestelplatform Autoconnect-NCO. Hierdoor is het voor Alphabet mogelijk om al haar nieuw te bestellen auto’s via het platvorm bij een dealer te plaatsen.

Inmotiv heeft vanuit de markt gesignaleerd dat de communicatie tussen leasemaatschappijen en dealers tijdrovend en arbeidsintensief is. Leasemaatschappijen geven aan dat er bij acht van de tien bestellingen, tussen het moment van bestellen en het moment van afleveren, één of meerdere mutaties optreden. Hierdoor verloopt de afhandeling niet helemaal vlekkeloos.

Door het gebruik van het bestelplatform hebben de dealers meer inzage in het proces. “We schatten dat het gezamenlijk zo’n dertig procent scheelt in tijd en proceskosten”, zegt Luuk van Halder, coo van Alphabet. “Dealers en leasemaatschappijen kijken in dit systeem altijd naar dezelfde gegevens van de bestelde auto. Elke mutatie wordt hierin verwerkt en het gelijktijdig invoeren van gegevens is niet mogelijk”, aldus Mark Nieuwendijk, algemeen directeur van Inmotiv. Een leverancier of dealer heeft alleen een internetverbinding nodig om het platform te benaderen.

Inmotiv verwacht op korte termijn meer leasemaatschappijen naast Alphabet aan te sluiten op het platform. Inmotive nam onlangs nog Dataexe en Pacx over. Lees hier het hele verhaal >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.