Astra en A4 beste uit gebrekenonderzoek

De Opel Astra en de Audi A4 zijn de winnaars in de Dekra Occasionverkiezing 2012. De auto met de beste ‘gebrekenindex’ in het individuele klassement is de Astra met 96,6 procent. Vorig jaar was dat nog de Insignia met 96,0 procent. In de overallklasse pakt de A4 de titel, gevolg door respectievelijk de Mercedes-Benz C-Klasse en de Audi A6. De meest voorkomende gebreken zijn gevonden op veren, scharnierende koppelingen en remschijven.

“Met ons rapport willen we potentiële kopers van occasions gedetailleerde informatie geven over de typische gebreken van elk model”, aldus Clemens Klinke, ceo van Dekra Automobil. “Opgemerkt moet worden dat er de laatste jaren met name een toename is van gebreken in de onderzochte auto’s tot 150.000 kilometer. Vergeleken met het onderzoek in 2011 is er nu een stijging van 2,3 procent naar 61,9 procent. Dat betekent voor autokopers een verhoogd veiligheidsrisico.”

Er is bij elektrische toepassingen, elektronica en licht in 19,7 procent van de gevallen een gebrek geconstateerd. Defecten aan de remmen is bij 11,8 procent gezien en bij de besturingsinrichting 9,6 procent. De categorie motor en milieu is goed voor 8,3 procent. De Dekra-onderzoekers vonden vooral defecten aan spoorstanglagers, remschijven en -blokken, verroeste remleidingen, vering, koplampen en constateerde ook veelvuldig olieverlies.

Er is bij iedere onderzochte auto uitgegaan van vooraf vastgestelde onderzoekspunten. De auto’s zijn ook allemaal ingedeeld naar aantal gereden kilometers (0 tot 50.000, 50.001 tot 100.000 en 100.001 tot 150.000 kilometer).

De resultaten van het onderzoek per model zijn op te vragen via Gebrauchtwagenreport.com en samengesteld uit een onderzoek van afgelopen twee jaar onder meer dan vijftien miljoen voertuigen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.