Peugeot-dealer Van Wijngaarden in Enkhuizen opent op 16 januari vestiging acht van het Quick Repair Service-concept (QRS). Eigenaar Bert van Wijngaarden gaat de strijd aan met de universele autobedrijven in zijn omgeving om de klant weer terug te krijgen. In 2012 zal de werkplaatsformule voor merkdealers en specialisten ook een occasionlabel krijgen. Daarnaast zal QRS zich dit jaar zeer waarschijnlijk ook gaan aansluiten bij een leaseconcept.

Op 9 februari organiseert QRS een jaarbijeenkomst voor de franchisenemers. Daar wordt een nieuw occasionlabel geïntroduceerd dat over ongeveer twee maanden ‘in de lucht’ moet zijn. Directeur Ruud van der Jagt: “Wat wij willen gaan aanbieden is een label waarbij alle occasions van de franchisenemers onder één label komen. Daar hangen we een aantal zekerheden aan, zoals een garantieregeling. Nu is het nog zo dat sommige vestigingen een te klein occasionaanbod hebben waar klanten vaak niet slagen. De koper kan door dit label uit één groot assortiment kiezen en vervolgens wordt hij naar de betreffende dealer geleid.”

QRS hoopte 2011 af te sluiten met tien vestigingen. Van der Jagt over de groei van de formule: “Sinds onze start in februari afgelopen jaar is er bijna elke maand één nieuwe vestiging aangesloten. Als deze trend zich doorzet, dan mogen we zeker niet klagen. Op dit moment zijn er geïnteresseerden in het concept in Waalwijk, Hoofddorp en Roosendaal. Amersfoort wacht nog even af, omdat het hier een Saab-dealer betreft.”

QRS gaat dit jaar haar formule langzaam wat strakker aantrekken. “We gaan de condities en prijsstellingen voor alle franchisenemers op één lijn trekken. Voorheen was de ondernemer hier redelijk vrij in”, besluit Van der Jagt.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties