Athlon meet bandenspanning op zonne-energie

Athlon Car Lease heeft als eerste bedrijf in Flevoland (Almere) de beschikking over een digitale bandenspanningsmeter op zonne-energie, genaamd Solair. Het bedrijf GIP Air Systems is er in geslaagd een bandenspanningsmeter te ontwikkelen die helemaal emissievrij is en klimaat-neutraal. Naast de klanten en relaties van Athlon kunnen ook bewoners uit Almere en omstreken gratis gebruikmaken van Solair.

Thomas Edens, marketingmanager bij Athlon: “Met 126.000 leaseauto’s zorgen we voor veel verkeer op de weg en voor een behoorlijke hoeveelheid CO2-uitstoot. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om het milieu zoveel mogelijk te sparen en producten en diensten aan te bieden die hieraan bijdragen. Met de Solair-bandenspanningsmeter komen wij hieraan tegemoet. Door regelmatig de bandenspanning te controleren en zo nodig de banden te vullen, wordt het milieu gespaard en de verkeersveiligheid vergoot.”
De Solair digitale bandenspanningmeter is draadloos verbonden met de website Bandenspanning.nl, waarop de besparingen bij het gebruik van de meter real-time zijn te volgen.

Rijden op te lage bandenspanning kost twee tot vijf procent extra brandstofverbruik per jaar en extra slijtage van de banden. Eén op de twee auto’s rijdt met een te lage bandenspanning. Is de spanning steeds op orde, dan kan er al snel 150 euro per jaar bespaard worden.

Athlon opende 1 juli haar derde servicecentre in samenwerking met de Driessen Autogroep.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.