ATU wordt zus van Midas en Norauto

Mobivia Groupe, ooit begonnen als Norauto en inmiddels eigenaar van labels zoals Auto 5 en Midas, koopt het Duitse Auto Teile Unger. Met 577 autoservicecentra in Duitsland, 25 in Oostenrijk en zes in Zwitserland boekt ATU een jaaromzet van een miljard euro. Mobivia beschikt er zelf over 1300 in zestien landen, goed voor 1,7 miljard euro.

Na de overname, die naar verwachting eind dit jaar geformaliseerd wordt, blijft ATU onder eigen naam in de markt opereren. Er is wel een voorbehoud gemaakt: dat ATU langetermijncontracten weet af te sluiten met de vastgoedeigenaren voor de huurpenningen. De huidige eigenaar van ATU is een groep internationale investeerders, terwijl de nieuwe eigenaar een jarenlange expertise in de markt bezit.

Het Franse Mobivia Groupe was tot 2010 gekend als Norauto Groupe, waar Midas sinds 2004 deel van uitmaakt. Mobivia is de afgelopen jaren erg actief met overnames: eind vorig jaar nog kocht het een meerderheidsbelang in Skruvat, een grote webshop voor auto-onderdelen en accessoires in Scandinavië. Een jaar eerder kocht het Bythjul dat in die regio banden en wielen online verkoopt. Daarnaast is de groep actief met verschillende mobiliteitsinitiatieven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.