Autobinck neemt belang in New Motion

AutoBinck neemt een substantieel belang in The New Motion. Dat meldt de internationale automotive groep vanuit het hoofdkantoor in Den Haag. Deze stap luidt tevens de start in van een nieuwe divisie, genaamd Smart Mobility. Hierin bundelt AutoBinck haar initiatieven gericht op innovaties in de wereld van mobiliteit.

The New Motion, de in Amsterdam gevestigde Europese marktleider op het gebied van laaddiensten rond elektrische auto’s, geldt als een van de nieuwe spelers die bestaande businessmodellen doorbreken en nieuwe verdienmodellen ontwikkelen. Beide partijen zien de deelname als het begin van een langdurende strategische samenwerking, zegt Paul Zekhuis, ceo van AutoBinck.

Zekhuis: “AutoBinck heeft binnen Europa meer dan een eeuw ervaring op het gebied van mobiliteit en beschikt over een groot internationaal netwerk van auto-, lease- en onderdelenbedrijven. Binnen de mobiliteitsbranche doen zich momenteel tal van nieuwe ontwikkelingen voor. Als bedrijf willen we daarop inspelen. Een van die ontwikkelingen is die van elektrische mobiliteit met bijbehorende laadinfrastructuur. Onze investering in The New Motion is een belangrijke eerste stap om daarbij aan te sluiten.”

Met de deelneming van AutoBinck krijgt The New Motion een financiële impuls voor verdere expansie. Daarnaast kan de internationale uitbreiding worden versneld door gebruikmaking van het uitgebreide Europese netwerk van AutoBinck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.