Autoconnect OTT versimpelt nieuw kentekenproces

ALD Automotive en Mercedes-Benz Financial Services starten op 1 januari 2014 als eerste leasemaatschappijen met Autoconnect OTT. De nieuwe dienst van Inmotiv speelt in op de veranderingen binnen Modernisering Tenaamstelling Voertuigen (MTV), in het specifiek het nieuwe Opdracht Tot Tenaamstelling-traject.

Volgend jaar wijzigt het kentekenproces, waarbij het kentekenbewijs plaats maakt voor een kentekencard op creditcardformaat. Een van de wijzigingen betreft de Opdracht Tot Tenaamstelling, waarbij de papieren machtiging wordt vervangen door een digitale versie in de vorm van een opdrachtcode. Autoconnect OTT zorgt voor de communicatie van de opdrachtcodes tussen leasemaatschappijen en autobedrijven.

Martijn Oerlemans, manager Contract & Delivery bij ALD Automotive: “De digitale machtiging via Autoconnect OTT stelt ons in staat de opdrachtcode zonder fouten naar de autobedrijven te communiceren en ondervangt daarmee eventuele problemen. Het is een belangrijke innovatie die onze dienstverlening naar de klant toe verder verbetert.”

Lucas van Rijen, productmanagement bij RDC Inmotiv Nederland: “De leasemaatschappijen zijn door Inmotiv betrokken in het ontwikkeltraject, zodat de nieuwe dienst naadloos aansluit bij de praktijk.”

Hoe het werkt

Wanneer een nieuw kenteken bekend is, vraagt het autobedrijf door middel van Autoconnect OTT een opdrachtcode aan bij de leasemaatschappij. De leasemaatschappij ontvangt deze aanvraag in haar administratiesoftware, communiceert vervolgens met RDW en geeft de door RDW uitgegeven opdrachtcode terug aan het autobedrijf. Naast de automatische koppeling met de administratiesoftware, is Autoconnect OTT ook via het internet toegankelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.