Autofabrikant moet wiel opnieuw uitvinden

Traditionele autofabrikanten zullen snel het roer moeten omgooien anders gaan technologiebedrijven als Apple en Google de dienst uitmaken in de auto-industrie. Die waarschuwing uit Martin Winterkorn, ceo van Volkswagen in het Duitse Automobilwoche.

Nieuwe spelers op de markt als Apple en Google met een immense voorsprong op het gebied van technologie en zelfsturende auto’s, bedreigen de traditionele autobouwers. Als hier niet een passend antwoord op komt, wordt Silicon Valley binnen afzienbare tijd het mekka van de auto-industrie. Ondanks de inspanningen van Volkswagen zelf (in de laatste zeven jaar is er meer vernieuwd dan in alle voorgaande decennia) moet er nog intensiever worden omgegaan met de mogelijkheden van de digitale wereld, meent Winterkorn.

De essentie ligt daarbij op het herdefiniëren van mobiliteit; niet het opnieuw uitvinden van de auto. Zeker nu de jonge generatie de auto niet meer als statussymbool ziet, maar meer als een manier om van A naar B te komen. Ook het autobezit wordt allengs minder op waarde geschat door deze generatie.

Winterkorn roept zijn collega’s op om van de auto meer een app op wielen te maken zonder daarbij de traditionele waarden uit het oog te verliezen. Alleen op deze manier kan het gevecht met de nieuwe spelers worden aangegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *