Automotive Innovation Award

De Automotive Innovation Award (AIA) wordt vanaf volgend jaar uitgereikt voor de meest baanbrekende innovatie op het gebied van automobiliteit. De AIA is een initiatief van RAI Vereniging, Bovag, Leaseplan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultants.

Innovatie is van essentieel belang voor de ontwikkeling van de automotive sector, vooral gezien de grote maatschappelijke uitdagingen, waaronder milieubelasting, congestie en de eindigheid van fossiele brandstoffen. Met het uitreiken van de nieuwe award willen de vijf partners de Nederlandse innovatiekracht van de automotive sector versterken en beter over het voetlicht brengen bij het grote publiek, politiek en de overheid.

Met het uitreiken van de tweejaarlijkse Automotive Innovation Award willen de vijf partijen niet alleen bijdragen aan een snellere en betere verspreiding van belangrijke innovaties binnen de branche, maar ze willen deze ook bredere bekendheid geven. Roelf de Boer, algemeen voorzitter van RAI Vereniging: “De Nederlandse automotive industrie kent tal van initiatieven. Sterker nog, wellicht is de automotive industrie in Nederland wel één van de meest innovatieve branches van ons land. Gedreven door de steeds verdergaande wens voor bijvoorbeeld verduurzaming zijn er de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt. Maar helaas zijn lang niet alle innovaties bekend bij alle relevante partijen. Met de award roepen we een extra incentive in het leven om kennis te delen met elkaar én zetten we tevens de innovatiekracht van de sector in de spotlights.”

Deelname aan de AIA staat open voor fabrikanten, retailers, importeurs, opleidingsinstituten, toeleveranciers, (financiële) dienstverleners, technologiebedrijven, brancheorganisaties en overheden. Een onafhankelijke stichting, Stichting Automotive Innovation Award, is verantwoordelijk voor alle operationele werkzaamheden rondom de prijsuitreiking. Het comité van aanbeveling bestaat uit prominenten uit het bedrijfsleven, wetenschap en de automotive sector. Het is bovendien een vereiste dat de inzending inzetbaar is binnen de automotive sector. De eerste uitreiking zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2014.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.