Autoscout 24: Vier procent minder vraag in juli

De gemiddelde verkoopprijs van auto’s op Autoscout24.nl is in juli gestegen met 0,56 procent ten opzichte van juni. De gemiddelde verkoopprijs van deze maand bedraagt 12.258 euro en ligt een fractie onder vorig jaar. Maandelijks maakt het bedrijf veel verschillende verkoopcijfers inzichtelijk in de Gebruikte Auto’s Prijs Index (AGPI).

“De Peugeot 106 en de Volvo V40 zijn de afgelopen maand het meest in prijs gedaald, respectievelijk 11,6 en 8,5 procent. De introductie van de nieuwe Volvo V40 heeft duidelijk zijn invloed gehad op de prijs van het oude model. De sterkste stijgers zijn de BMW 5-serie en de Mercedes-Benz E-klasse met 5,1 en 7,4 procent”, aldus Jurgen Vugts, algemeen directeur bij Autoscout 24.

In juli was het aanbod op de website redelijk stabiel. De vraagt daalde gemiddeld met 4 procent. Vugts: “Dit was het gevolg van de vakantieperiode. Opvallend is het stijgende aanbod van het SUV/Offroad-segment met 7 procent terwijl de vraag gelijk blijft. De SUV lijkt nu echt uit de gratie.”

In het MPV-segment gebeurt het omgekeerde, daar is het aanbod stabiel terwijl de vraag fors minder is. “MPV’s waren een veelgevraagde vakantie-auto, met het einde van de vakantieperiode in zicht is dit over. Op de Opel Zafira wordt zelfs 11 procent minder gezocht dan voorgaande maand.”

De auto van de maand bij Autoscout 24 is de Volvo V70. Bij dit model stijgt de vraagt met 1 procent en het aanbod daalt met 3 procent.

Download hier het AGPI-overzicht met alle cijfers en top 5-lijstjes >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.