Autoscout 24 ziet veertig procent toename

Autoscout 24 bespeurt in haar Gebruikte auto’s Prijs Index (AGPI) van januari een enorme stijging in de vraag naar auto’s. De afgelopen maand is er door veertig procent meer mensen gezocht naar een auto. De prijs is hierbij met 0,76 procent licht gestegen ten opzichte van december. Dit is een trend die de automarktplaats ieder jaar ziet terugkeren.

Jurgen Vugts, algemeen directeur bij Autoscout 24: “De vraag naar kleine auto’s blijft stijgen en tegelijk neemt het aanbod van de kleinere auto’s af.” Bij iedere samenstelling van de AGPI wordt ook de auto van de maand gekozen. In januari is dat de Ford Focus geworden. “De vraag hiervan is met maar liefst 58 procent gestegen, terwijl het aanbod is afgenomen met vijf procent.”

De gemiddelde verkoopprijs bij Autoscout 24 bedroeg de eerste 31 dagen van dit jaar 12.525 euro. In december was dit 12.430 euro.

Download hier het AGPI-overzicht met alle cijfers en top 5-lijstjes >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.