Autoverkopen Q1 plus 24 procent

kwartaal één van 2011 is afgesloten met een totaal autoverkoop van 180.622 stuks, dat is een plus van 24 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit meldt Dealersupportnet. In maart zijn er 56.762 ( 26 procent) nieuwe personenauto’s afgeleverd. In februari is een toename genoteerd van 31 procent, in januari ging het om een toename van 19 procent.

Volgens bureau Aumacon kan het jaaraantal wel eens boven de recentelijke prognose van 565.000 auto’s uitkomen, zeker als het CO2-beleid gehandhaafd blijft door de overheid.

Volkswagen, Renault en Peugeot profiteren met 33 tot 29 procent groei in verkoop. Fiat, Skoda en Seat kennen verkooptoenames tussen 85 en 96 procent. Toyota en Ford verkopen minder en Opel en Citroën stijgen weinig.

Download hier de cijfers (maart 2011) van RAI Vereniging, Bovag en RDC >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *