BASF: natuurtinten worden de trend

De kleurontwerpers van BASF Coatings, leverancier van onder andere het autolakmerk Glasurit, hebben hun nieuwste kleurtrendprognose bekendgemaakt. Natuurtinten zullen een grotere rol gaan spelen.

De bruintrend, die al jaren geleden door de BASF-experts werd voorspeld, duurt voort. Deze kleur is nu al goed voor een kleine zeven procent van alle eerste registraties in Duitsland en zal op dit hoge niveau blijven.

Het internationale designteam geeft bovendien aan in het rapport: “Het lijkt erop dat de behoefte aan meer kleur op straat aanhoudt en we in de toekomst nog meer kleurnuances gaan zien, zoals brons- en smaragdtinten. Ook groen wint terrein.” Deze kleur zal over vier tot vijf jaar op auto’s te zien zijn. Bij de autokleuren voorziet BASF ook de terugkeer van intens groen. Andere aanvullingen op het kleurenpalet zijn bijvoorbeeld robijnrood en blauwtinten.

Corinna Sy, designer bij BASF Coatings Europa: “De nieuwe kleuren zijn expressief, maar niet té opvallend.” Met donkere bessenkleuren, intense bruin- en kopertinten en stralende smaragdtinten verwachten de designers een kleurrijk beeld op straat.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.