BBC vraagt aandacht voor gevaar imitatieverlichting

Het BBC-programma Fake Britain besteedt woensdag aandacht aan de gevaren van namaakverlichting die verkocht wordt als het offficiële product. Tijdens het filmen in de lichttunnel in het Duitse Aachen ontplofte een exemplaar voor de ogen van de camera.

Geen Armani maar Anmani, of Nike dat ineens Nkie heet; het zijn de flagrante neppers in de kledingwereld die voor een zacht prijsje op markten proberen mee te liften op andermans succes. Ook onze branche kampt met namaakproducten. Philips trekt aan de bel.

We staan in Aachen, waar de lichttunnel van Lumileds, het verzelfstandigde lichtonderdeel van Philips, ons ter beschikking staat. Op tafel liggen verpakkingen die voor de leek niet van echt te onderscheiden zijn. Sterker: vakgenoten zullen twijfelen welke de juiste is als ze moeten kiezen uit een rijtje verschillende verpakkingen. Je zou verwachten dat er wel Phliips op zou staan in plaats van Philips maar de verschillen zijn veel subtieler. Xenon-neppers bieden behalve een extreem lage aankoopprijs vooral explosiegevaar, verblinding van tegenliggers en/of te weinig lichtopbrengst voor de automobilist zelf.

Aftersales Magazine was afgelopen maand zelf in Aachen om de verschillen te zien. Lees het verslag in ons augustus-nummer.

Fake Britain Season 7 Episode 8

[responsive-video identifier=”tA9-Fxvsztc”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.