Bestegarage.nl op Autowereld (update)

Enkele Rotterdamse ondernemers zijn gestart met Bestegarage.nl, waar volgens eigen zeggen de beste autogarage in de buurt gevonden wordt. Deze dienst start op 1 oktober voor de regio Rotterdam en de bedoeling is dat eind 2012 heel Nederland gebruik kan maken van de dienst. Ook wordt er een koppeling gemaakt met Autowereld.nl.

Steven Kop, creatief directeur van initiator Creative Koppen: “Sinds de zomer van 2010 zijn drie ondernemers gestart met een onderneming die consumenten helpt in het aftersalesproces. Wij zijn gestart vanuit frustratie. Het zoeken van een goede garage is lastig en er is veel wantrouwen bij mensen als het gaat om het repareren van hun auto.”

Bezoekers van de website kunnen de beste garage voor hun auto vinden door hun kenteken en locatie op te geven.”Dit is meteen het meest onderscheidende van andere vergelijkingsinitiatieven. Bestegarage.nl geeft de beste garage in de buurt van de consument met daarbij de waardering van andere consumenten. Dit is totaal anders dan andere initiatieven”, aldus Kop. “We laten de consument de waardering bepalen. Wat vooral veel gedaan wordt door autobedrijven zijn uitgebreide onderzoeken, waar consumenten weinig trek in hebben. Wij vragen alleen maar of degene de volgende keer weer terug komt.”
Consumenten kunnen de website gratis raadplegen. Garagebedrijven betalen een kleine vergoeding.

De nieuwe vergelijkingssite werkt inmiddels samen met Autowereld.nl en heeft de databases gekoppeld om betrouwbare gegevens te krijgen. Kop hierover: “Autowereld levert de salesgegevens en wij die van de aftersales. Binnenkort komt er op de site van Autowereld een zogenaamde widget met beoordelingen over de verkoopadressen. Deze informatie verzamelen wij en zo vullen we elkaar aan. Ook zijn we in gesprek met de ANWB als samenwerkingspartner.”

Bestegarage.nl is opgezet zonder financiële investeringshulp. “Alle betrokken partijen werken met elkaar samen op basis van het vertrouwen in het concept. De beloning voor geleverde diensten vindt plaats op moment dat waarde wordt gerealiseerd”, besluit Kop.

UPDATE
Vanaf de lancering maandagmorgen 3 oktober 2011 in Rotterdam bevat de vergelijkingssite ruim 511 garages en bezit het 124 beoordelingen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.