Beursgang Volvo succesvol

Volvo Car Group (personenauto’s) kreeg vrijdag een beursnotering op de aandelenbeurs Nasdaq Stockholm. Daarmee werd ruim 2 miljard euro opgehaald en dat voor 18 procent van de aandelen. De resterende 82 procent blijft in handen van het Chinese moederconcern Zhejiang Geely Holding Group.

Met de beursgang wordt Volvo door de financiële wereld op bijna 16 miljard euro gewaardeerd. De opgehaalde euro’s zullen vooral ingezet worden om de EV-strategie te financieren. In 2010 nam Geely voor $1,8 miljard Volvo over van Ford, dus los van de gedane investeringen is dat geen slechte deal geweest.

Geely is naast Volvo ook het concern achter Polestar en Lynk & Co. Beide merken registreerden in ons land behalve de 12.980 Volvo’s, de afgelopen 10 maanden respectievelijk 1038 en 1836 auto’s. Daarmee heeft Geely als groep ruim 6 procent marktaandeel. Verder is Geely nog eigenaar van Lotus en de Britse taxibouwer London Electric Vehicle Company. Overigens is Lu Shufu, de eigenaar van de Zhejiang Geely Holding Group, ook grootaandeelhouder (ruim 10%) van Daimler/Mercedes-Benz en is hij in China de importeur van Smart.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1699 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *