Beurt Porsche 997 mag 703 euro kosten

Zo’n vijfhonderd eigenaren reageerden de afgelopen maand via de actiewebsite Decidedbydrivers.nl. Gemiddeld vinden zij een bedrag van 703,75 euro reëel, een bedrag dat nog geen vijftig euro lager ligt dan wat ze bij de dealer daadwerkelijk betalen.

In het kader van de campagne ‘Decided by Drivers’ konden eigenaren van een Porsche 997 aangeven wat zij een reëel bedrag vinden voor groot onderhoud aan hun auto bij de officiële Porsche dealer, is voorbij. De acht Nederlandse Porsche-dealers gaan in heel 2016 voor alle varianten van de 997 het gemiddelde bedrag hanteren.

Met de campagne ‘Decided by Drivers’ willen de Porsche-dealers aantonen dat de prijs voor onderhoud bij hen veel concurrerender is dan men denkt. Onderzoek leerde dat 997-rijders de beurten nu soms uitbesteden aan onafhankelijke garages in de veronderstelling dat de factuur bij de officiële dealer hoger uit zal vallen. Bij de Porsche 997 gaat het om de generatie 911 die tussen 2004 en 2012 is gebouwd.

Voorwaarde voor het verkrijgen van het ‘nieuwe’ onderhoudsbedrag is, dat de afspraak wordt ingepland binnen de aankomende 997 uur, dus van 11 februari tot uiterlijk 23 maart. Het groot onderhoud hoeft niet noodzakelijkerwijs in deze periode te worden uitgevoerd maar kan ook op een later tijdstip in 2016 plaatsvinden. Omdat niet elke 997 op dit moment aan een grote beurt toe is maar de dealers wel graag alle rijders willen laten meeprofiteren, geldt voor de kleine beurt dat het factuurbedrag met eenzelfde percentage wordt verlaagd.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1791 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.