Beurtindicator bij Autolease Midden Nederland

Autolease Midden Nederland voorziet zijn klanten sinds kort van een onderhoudsbeurtindicator (OBI). Deze toont de komende, voertuigspecifieke onderhoudsintervallen en -voorschriften van de rijdende leasevloot.

De module is ontwikkeld door Mivar, de bijbehorende koppeling tussen het kenteken en de indicator komt van Flipse Automatisering.

Aan de hand van onderhoudsnota’s wordt vastgelegd wanneer de laatste beurt is geweest. Daarnaast wordt opgevraagd aan Mivar wanneer de volgende op de rol staat. Deze gegevens worden vastgelegd op contractniveau in het systeem. Met gevarieerde correspondentie (brieven, e-mails en publicaties op het berijdersportaal) is het vervolgens mogelijk berijders te infomeren over de eerstkomende onderhoudsbeurt.

De mogelijkheid om berijders proactief te benaderen is een van de voordelen van deze werkwijze, zegt Immanuël Struik (manager operations en ICT bij Autolease Midden Nederland). “Ook in de forecast en op toekomstige ontwikkelingen met telematica kunnen wij middels de OBI alvast een sprong vooruit maken.” 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *