Bij winterweer 60 procent meer schade

Uit de winterenquête van Allsecur blijkt dat vrouwen liever niet op een glad winters wegdek rijden. Van de bijna 5.000 ondervraagden blijft 53 procent van de vrouwelijke bestuurders dan liever thuis. Van de mannen waagt 68 procent zich gewoon op de weg. De verzekeraar ziet bij winterweer ook 60 procent meer schades.

Johan van den Neste, marketingmanager bij Allsecur: “Blikschade, maar ook ruitschade komt meer voor. Je auto raakt sneller in een slip en bij vorst is de kans op een sterretje in de voorruit erg groot. Deze inzichten, naar aanleiding van onze winterenquête, hebben wij vertaald in concrete wintertips op onze website en Facebook-pagina.”

De automobilisten die wel de weg op gaan passen hun snelheid aan, 86 procent van de automobilisten rijdt langzamer. Bijna de helft van de automobilisten (48 procent) let beter op tijdens winterse omstandigheden. Wel opvallend: veel automobilisten hebben de winterbanden onder de auto, maar daarvan zegt 13 procent het rijgedrag niet aan te passen. Komt men in tijdnood, dan neemt 8 procent van de autorijders een risico om sneller op de bestemming aan te komen.

Lees hier al het winterbandennieuws in het dossier >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.