BMW homologeert Waeco R1234yf servicestation

BMW Groep Nederland heeft het Waeco 5000 Low Emission series airco servicestation gehomologeerd voor onderhoud en reparatie aan airconditioningsystemen van de elektrische BMW i3 met koudemiddel R1234yf.

BMW kiest volgens aftersalesdirecteur Toon Snoeren van Dometic Benelux, moederbedrijf van Waeco, onder andere voor het merk vanwege het uitgebreide servicenetwerk. “Waeco is al twintig jaar aanwezig in de BMW-werkplaats, BMW kent ons in de markt. Het 5000 Low Emission-servicestation beschikt over de meest nauwkeurige weegtechniek, voor zowel koudemiddel, olie als UV-vloeistof. De software is geschreven volgens BMW-specificaties.”

Waeco heeft voor de aflevering en uitleg van airco servicestations een specialist in dienst. “We maken met de klant een afspraak en tijdens de aflevering krijgt de monteur een gerichte training en wordt hem geleerd hoe hij het maximale uit de machine kan halen. We gaan pas weg als de monteur precies weet hoe hij met de machine om moet gaan en, hoe hij er geld mee kan verdienen en wat er belangrijk is aan de veiligheid van de machine”, aldus Snoeren.

Ondanks dat elektrische en hybride voertuigen steeds minder onderhoud nodig hebben, worden de accupakketten van deze voertuigen wel steeds vaker gekoeld door het aircosysteem.

R1234yf-auto’s

Op dit moment leveren 17 autofabrikanten samen 29 modellen af met R1234yf. Het betreft de Chevrolet Trax, Citroën C4 en Picasso, Fisker Karma, Ford Transit M1 en Connect, Hyundai I30, IX45 en Santa Fé, Infiniti Q50, Kia Cee’d en Carens, Land Rover Range Rover L405, Lexus GS250/450, Mazda CX5 en CX6, Mitsubishi Space Star, Nissan Note en Qashqai, Opel Mokka, Astra J, Peugeot 2008, Renault Zoé, Subaru BRZ, Forester, XV, Toyota GT86 en Prius Wagon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *