BMW schetst toekomst steden

BMW Group Nederland heeft een toekomstvisie ontwikkeld voor duurzame e-mobility en autodelen. In combinatie met innovatieve projectontwikkeling kunnen steden niet alleen autovriendelijk zijn, maar ook mensvriendelijk en leefbaar blijven.

BMW Group heeft in samenwerking met diverse partners een nieuw businessmodel uitgewerkt. Het is een baanbrekende kijk op vastgoedontwikkeling in (binnen)steden, waarbij autodeelplatforms, e-mobiliteit en een e-laadinfrastructuur een vooraanstaande rol spelen.

Tony Douglas, Head of Strategy van BMW i Mobility Services, beschreef op het symposium hoe BMW’s i Mobility Services de toekomst van stedelijke mobiliteit vormgeeft, doordat het zich richt op nieuwe mobiliteitspatronen en doelgroepen. Hij gaf een overzicht van het groeiende aantal partnerschappen voor stedelijke mobiliteit waarbij BMW i betrokken is – zoals de autodeelprogramma’s Drive Now en Alpha City, de oplaadprogramma’s voor elektrische auto’s Charge Now en Light & Charge alsmede Park Now, het programma waarmee parkeerplaatsen zijn te vinden. Douglas vertelde: “Belangrijke trends en nieuwe technische mogelijkheden veranderen de regels van het spel. BMW i combineert hardware en software voor een holistisch concept voor stedelijke mobiliteit, om met visionaire ideeën en inspirerend design duurzame oplossingen te vinden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *