Bosch maakt vijf miljoen start-stopsystemen

Bosch heeft in Hildesheim zijn vijfmiljoenste start-stopsysteem geproduceerd. De fabrikant is de productie in 2007 gestart. Om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verder te verlagen willen de Bosch-ingenieurs de duur van het stilleggen van de motor geleidelijk opvoeren.

In een eerste fase zal dit van toepassing zijn bij het uitrollen van de auto naar stilstand, maar later ook op momenten dat de bestuurder niet langer aan het versnellen is. Dr. Ulrich Kirschner, voorzitter van de divisie Bosch Starter Motors and Generators: “Afhankelijk van het type weg kunnen de verbeterde start/stopsystemen tien procent brandstof extra besparen.”

Kirschner verwacht dat in Europa tegen 2013 één op de twee auto’s met start-stop is uitgerust. Op dit moment geldt dit voor één op de drie auto’s. In België bedroeg de installatiegraad van het systeem in 2010 zo’n 25 procent, in Nederland 22 procent.

Varta introduceerde onlangs een diagnosemiddel dat speciaal is ontwikkeld om AGM en EFB-accu’s van auto’s met start-stopsysteem door te meten.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.