Brezan neemt Miropa over

Brezan heeft met Miropa (Hilversum en Zeist) opnieuw een franchisenemer overgenomen. Nu heeft het bedrijf 77 eigen grossiersvestigingen in zijn Nederlandse netwerk, naast 36 franchisevestigingen. Doel van dit overnamebeleid: sneller en goedkoper onderdelen leveren aan het autobedrijf.

Brezan Automaterialen heeft de afgelopen anderhalf jaar diverse van zijn franchisenemers overgenomen. Het aandeel van de omzet via eigen vestigingen groeide in de genoemde anderhalf jaar van 50 procent naar ruim 75 procent. Frank Doorenbos, commercieel directeur van Brezan, verwacht een verdere groei van dit percentage. “Het is onze strategie om meer controle over de keten te krijgen. Want zo kunnen wij de garagist tegen de beste voorwaarden snel de juiste onderdelen leveren.”

Miropa, de jongste aanwinst van Brezan, heeft vestigingen in Hilversum en Zeist. Voormalig eigenaar Michael Woodland zegt dat hij jarenlang met veel plezier met Brezan heeft gewerkt, maar zich nu op nieuwe activiteiten buiten de branche wil gaan richten. “Ik ben blij dat mijn beide bedrijven en al mijn personeel een goede plek bij Brezan krijgen.” Daar is het bedrijf meer dan welkom, zegt Doorenbos. “Hilversum en Zeist zijn goed draaiende verkooppunten met een uitgebreide klantenkring. Ze passen prima in ons toekomstplaatje voor Midden-Nederland.”

Klantgericht

In 2013 kreeg Brezan een nieuwe leiding: Cor Baltus werd algemeen directeur en vormde een nieuw managementteam. Sindsdien is het bedrijf een nieuwe weg ingeslagen, met meer aandacht voor de klant – het autobedrijf. Daartoe werd niet alleen de logistiek efficiënter gemaakt (overname franchisenemers, verbetering eigen logistieke processen), maar Brezan verbreedde ook zijn leveringsprogramma. De grossiersketen streeft binnen elke productgroep een good-better-best-strategie na, zodat het autobedrijf zowel de klant met een smalle beurs als zijn meer kapitaalkrachtige cliënten goed van dienst kan zijn. Ook de digitale catalogus werd vernieuwd; inmiddels is deze PartsCat new generation een state-of-the-art onderdelenzoekmachine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.