Car Reminder app voor oudere auto

Onder de noemer Car Reminder brengt e-Link Marketing een app op de markt die automobilisten en garagebedrijven met elkaar in contact brengt op het gebied van aftersales. Het gaat daarbij met name om de oudere auto, die niet connected is.

In de voor iOs en Android ontwikkelde gratis app vullen automobilisten eerst hun kenteken in. Daarna worden ze via pushberichten op de hoogte gehouden over onderhoud, apk, uitgestelde werkzaamheden en terugroepacties. In het menu zijn extra gegevens in te voeren, bijvoorbeeld over verloop van garantie of het bezit van winterbanden. Vanuit de app kan contact worden opgenomen met de ingestelde voorkeursgarage. Ook is het mogelijk meerdere offertes tegelijk aan te vragen met tekst en foto’s, of direct een afspraakvoorstel te doen.

E-Link Marketing spreekt van “een win-winsituatie. Dit is marketing op het moment dat een klant er daadwerkelijk aan toe is. Bovendien spaart de app garages tijd en brengt ze alleen serieuze klanten.” In het afgelopen half jaar heeft de app enige tijd ‘low profile’ gedraaid bij zeven garagebedrijven. Samen zouden die enkele honderden particuliere auto-eigenaren als gebruiker om zich heen hebben verzameld. Nu is het moment gekomen om middels publiciteit de app (met daarin een database van vierduizend Bovag-autobedrijven) bredere bekendheid te geven. Gebruik is gratis voor voertuigeigenaren, autobedrijven betalen een vast bedrag per maand.

De app wordt gezien als een handreiking naar met name het vrije kanaal, dat veelal auto’s over de vloer krijgt die nog niet connected zijn. Van die oudere modellen zullen ze het in toenemende mate moeten hebben, nu moderne auto’s meer en meer via internet naar de dealer gedirigeerd worden. In die trend past de verplichting, per 2018, van e-Call. Bovendien muteren als gevolg van verhuizing jaarlijks talloze klantgegevens en hebben veel autobedrijven als gevolg van krimp in de formatie “een enorme workload bij de servicedesk liggen.” Car Reminder is daarom “dé manier om met beperkte middelen te communiceren met bestaande en nieuwe klanten. Zeker omdat die via de app op zijn smartphone zelf het initiatief kunnen nemen.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.