Carrosseriebouwers Focwa krijgen duurzaamheidscertificaat

De stichting Duurzaam Repareren ontwikkelt in opdracht van Carrosserie NL, voorheen Focwa Carrosseriebouw, een certificering voor duurzaamheid. Het certificaat is vergelijkbaar met het bestaande duurzaamheidscertificaat voor de autobranche.

Inhoudelijk zullen de eisen echter toegesneden worden op de bedrijfsactiviteiten van de carrosseriebouwers. Angelica Gravendijk van de stichting Duurzaam Repareren: “Er zijn veel parallellen tussen de autobranche en de carrosseriebouwers, beiden werken aan mobiliteit, maar er zijn evenzoveel verschillen. Het grootste verschil zit erin dat de bedrijven soms ook repareren, maar vooral fabrikant zijn. Dat is toch net even anders dan een schadeherstel- of garagebedrijf. Verwerking van staal, aluminium, kunststof, maar bijvoorbeeld ook houtbewerking, kunststofverwerking en veel lijm- en kittechnieken en hydrauliek worden toegepast.”

Carrosserie NL stelt het certificaat voorlopig niet verplicht. “Het is juist bedoeld voor de ondernemers die zich hiermee willen onderscheiden en duurzaamheid zien als het toekomstbestendig maken van het bedrijf”, aldus Henk Bos, secretaris van de Carrosserie NL.

In maart zal bekend worden gemaakt aan welke eisen de ondernemingen moeten voldoen en zal het eerste carrosseriebedrijf het certificatietraject ingaan.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.