Caspar Rutten volgt Geert Vermeer op als voorzitter SRM Rechtsbijstand

Na acht jaar heeft bestuursvoorzitter Geert Vermeer op 30 september afscheid genomen van de Stichting Rechtsbijstand Mobiliteitsbranche (SRM Rechtsbijstand). Mr. Caspar Rutten is benoemd tot de nieuwe voorzitter, mr. Johanna Six is aangetreden als nieuw lid van het bestuur.

SRM Rechtsbijstand verleent rechtsbijstand aan alle rechtsbijstandverzekerden van Bovemij. Net als Bovemij helpt SRM Rechtsbijstand ondernemers in de mobiliteitsbranche succesvol te ondernemen; SRM Rechtsbijstand behartigt de juridische belangen van zowel de zakelijke als de particuliere verzekerden van Bovemij.

Vermeer trad op 24 september 2013 aan als voorzitter van SRM Rechtsbijstand. Daarvoor was hij onder meer 14 jaar als bestuurder en algemeen voorzitter betrokken bij Bovag en geniet grote bekendheid in de mobiliteitsbranche. In de acht jaar bij SRM Rechtsbijstand heeft Geert, met zijn brede bestuurlijke ervaring en sterke communicatieve vaardigheden een enorme betrokkenheid getoond bij alles wat met mobiliteit te maken heeft.

Volgens Yvette de Roij-de Bruijn (directeur van SRM Rechtsbijstand) wist hij “als geen ander een mooie balans tussen de belangen van SRM Rechtsbijstand, de belangen van Bovemij en de belangen van de mobiliteitsbranche te vinden én te koesteren”. De statuten van SRM Rechtsbijstand bepalen dat er na acht jaar geen nieuwe bestuurstermijn mogelijk is. “We willen Geert bedanken voor zijn enorme inzet en zijn verbindingskracht en wensen hem alle goeds toe.”

Tijdens diezelfde bestuursvergadering van 30 september is mr. Caspar Rutten benoemd tot  voorzitter van SRM. Rutten is sinds juni 2020 lid van het bestuur van SRM. Hij heeft in de afgelopen anderhalf jaar – ondanks corona – SRM goed leren kennen. Bovendien is hij goed bekend in de mobiliteitsbranche en heeft zijn eigen advocatenkantoor, Avocatenkantoor Rutten. Daarnaast is hij gemeenteraadslid in Breda en bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Een van de laatste handelingen van Geert Vermeer als voorzitter van SRM Rechtsbijstand is dat hij mr. Johanna Six-van der Werf als nieuw bestuurslid heeft kunnen benoemen. Zij is in mei 1993 beëdigd als advocaat en is sinds 2012 opvolgend bij diverse kantoren als advocaat-partner verbonden. Vanaf 2012 is zij verbonden aan Bres Advocaten in Soest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.