Century Autogroep past bedrijfsvoering aan

Century Autogroep voert de komende maanden diverse bedrijfsaanpassingen door (met behoud van werkgelegenheid) waarmee het autobedrijf inspeelt op de veranderende automarkt en een veranderende klantverwachting. Het gaat onder andere om het fors investeren in bestaande panden, het samenvoegen van verkoopactiviteiten, het creëren van experience centra en het invoeren van nieuwe vormen van serviceverlening.

De digitalisering van de samenleving en diverse technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat de automotive-sector aan het veranderen is. Zo is het klantbezoek de afgelopen jaren gedaald naar gemiddeld 1,2 showroombezoek per aankoop en ook het verwachtingspatroon op het gebied van dienstverlening is anders dan enkele jaren geleden. Klanten verwachten steeds meer flexibiliteit en willen eenvoudig en snel ontzorgd en bovenal verrast worden. Voorts is men bereid verder te rijden naar een showroom mits het aanbod daar uitgebreider is. Voor onderhoud daarentegen blijft men het liefst in de regio. Century Autogroep speelt op deze trend in.

Met de dealerschappen van Audi, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, SEAT en ŠKODA in combinatie met een eigen bedrijfswagenombouw-, verhuur-, en schadetak, is Century Autogroep de afgelopen tachtig jaar uitgegroeid tot een mobiliteitspartner met bijna 400 medewerkers verspreid over zeventien vestigingen.

Trends

Erik Meems, algemeen directeur van Century Autogroep: “Met het nieuwe toekomstmodel van ons autobedrijf houden we rekening met bovenstaande trends. We gaan fors investeren in het vernieuwen van de bestaande Volkswagen-showrooms en werkplaatsen in onder andere Assen, Emmen en Winschoten. We gaan echter ook verkoopactiviteiten samenvoegen. Zo gaan we voor Audi wijzigingen doorvoeren omdat we merken dat veel Audi kopers vanwege het ruimere aanbod nu al kiezen voor onze vestigingen in Emmen of Groningen. Daarom gaan we de verkoopafdelingen van Audi in Assen en Winschoten samenvoegen met die in Groningen. We blijven overigens gewoon Audi Service aanbieden in Assen en Winschoten. Verder worden de SEAT en ŠKODA verkoopactiviteiten van Veendam in Stadskanaal samengevoegd met die van Volkswagen. Met de bundeling van bovenstaande verkoopactiviteiten creëren we zogenoemde experience centra, vestigingen waar we de klant een uitgebreider aanbod aan modellen kunnen laten zien en laten ervaren. Waar we met behulp van de nieuwste digitale middelen de verwachtingen van onze klanten nog beter kunnen overtreffen.”

Service tot in huis

Naast de experience centra gaat het bedrijf zich ook richten op verkoopbezoeken aan huis of op kantoor. “Als de klant al vrij goed weet wat hij wil dan kan hij ook voor een thuis- of kantoorbezoek opteren. Op een moment dat hem uitkomt. Overdag of ’s avonds. Lekker makkelijk en in zijn vertrouwde omgeving. Een van onze mobiliteitsadviseurs gaat met de auto waar het om gaat dan gewoon naar de klant toe. En natuurlijk kan hij de auto op dat moment gelijk ervaren”, aldus Meems.  

Ook op het gebied van auto-onderhoud is Century bezig met nieuwe vormen van serviceverlening aan huis. “Door de spreiding van onze servicevestigingen in Groningen en Drenthe is er altijd wel een servicelocatie in de buurt. Vanwege de groei van het merk ŠKODA in onze provincie gaan we, naast al bestaande ŠKODA-serviceafdelingen in Groningen, Veendam en Winschoten, ook ŠKODA service aanbieden in Stadskanaal. Echter, om onze klant in de toekomst nog beter van dienst te zijn onderzoeken we op dit moment nieuwe vormen van servicedienstverlening nog dichter bij huis of zelfs aan huis. Vanwege concurrentiegevoeligheid kan ik hier nog niets over verklappen, het zit immers nog in de ontwikkelingsfase. Streven is wel om voor het einde van dit jaar te beginnen met de uitrol van de nieuwe serviceconcepten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.