ChargePoint neemt leverancier van e-mobiliteitstechnologie has·to·be over

ChargePoint Holdings heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van has·to·be, leverancier van een toonaangevend Europees softwareplatform voor EV-laden. ChargePoint biedt een toonaangevend oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen (EV) in Noord-Amerika en Europa. Chargepoint neemt, onder de voorwaarden van de overeenkomst, has·to·be overnemen voor een totale aankoopprijs van ongeveer €250 miljoen, onderhevig aan aanpassingen en te betalen in cash en aandelen. De transactie zal naar verwachting in 2021 worden afgerond, afhankelijk van de goedkeuring van regelgevende instanties en andere gebruikelijke voorwaarden.

President en CEO Pasquale Romano van ChargePoint: “Als gevestigde leider in Noord-Amerika is het van cruciaal belang voor onze groeistrategie om te blijven investeren in Europa. We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we overeenstemming hebben bereikt over de overname van has·to·be: een leider op zich, met een getalenteerd team, een indrukwekkend klantenbestand dat elektrische mobiliteit omarmt en krachtige technologie. Door onze krachten te bundelen, zijn we beter in staat onze leiderschapspositie versneld te versterken, nu elektrificatie op beide continenten aan terrein wint.”

Het team, de klanten en de technologie van has·to·be zullen onderdeel worden ChargePoints activiteiten. has·to·be is opgericht in 2013 en heeft momenteel 125 werknemers in Oostenrijk en Duitsland, ongeveer 40.000 genetwerkte oplaadpunten en meer dan 250.000 genetwerkte oplaadpunten via open roamingovereenkomsten. ChargePoint kan profiteren van het sterke Europese marktaandeel van has·to·be, met name in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. has·to·be bedient meer dan 1.000 klanten in verschillende sectoren, van de auto-industrie en wagenparken tot de olie-, gas- en energiesector, waaronder toonaangevende merken zoals Aral, Audi, GP Joule, Ionity en Porsche. Het uitgebreide softwareplatform van has·to·be biedt een effectieve oplossing voor het huidige complexe en gefragmenteerde Europese oplaadlandschap en is compatibel met uiteenlopende Europese oplaadstations en e-mobiliteitsdiensten.

Medeoprichter en CEO Martin Klässner van has·to·be: “De afgelopen acht jaar heeft ons getalenteerde team geholpen om e-mobiliteit groot maken in Europa. Ook hebben we een groot aantal vooraanstaande merken als klant aangesloten die iedere dag op ons oplaad-softwareplatform vertrouwen om aan hun technische eisen te voldoen. Samen met ChargePoint zullen we in deze geest doorgaan en nog verder opschalen naarmate de markt blijft groeien.”

Volkswagen is een investeerder en een belangrijke stakeholder in has·to·be. Elke Temme, hoofd van Volkswagen Charging & Energy: “Een vroege investering in has·to·be was onderdeel van onze jarenlange inzet voor e-mobiliteit. We geloven dat ChargePoint en has·to·be samen een groot potentieel hebben om het gebruik van e-mobiliteit verder te stimuleren.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *