CTEK wint weer acculadertest

De Duitse testinstantie GTU heeft ook dit jaar, in opdracht van Autobild, diverse acculaders getest. Overall winnaar is de Zweedse CTEK MXS 5.0, goede tweede werd de lader JMP 4000 en de Bosch C3 bezet de derde plaats. CTEK won in 2012 en 2011 ook al deze test.

“Omdat er geen enkele andere test zo diep op de materie ingaat, kunt u zich voorstellen dat een derde overwinning op rij door CTEK als zeer waardevol wordt ervaren”, aldus Evi Van Dorst van Techno Group Benelux.

De laders hadden aanschafwaarde tussen de 45 en 90 euro en zijn in totaal op 25 punten getest. Denk aan onder andere de aanwezige functies, kwaliteit, bediening, laadcapaciteit om de accu optimaal te laden en uiteraard de prijs.

De CTEK MXS 5.0 presteerde als één van de beste laders bij het langdurig opladen van batterijen van oldtimers die in de winterstalling staan. Ook JMP en de Cartrend MP 3800 scoorden hier hoog op. Echter, Cartrend verzaakte bij het koud starten. CTEK en JMP wisten als enige laders in de test een accu met een restspanning van 3 Volt tot leven te wekken.

Bekijk hier alle testresultaten >>

CTEK heeft onlangs ook een aantal nieuwe producten op de markt gebracht, zoals een Battery Analyzer voor een eenvoudige, snelle en betrouwbare test, de CTEK 5.0 Test & Charge, een CTEK Bumper ter voorkoming van krassen en 2,5m verlengkabel voor de kleine laders.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.