Dago Autogroep nieuwe Mazda-dealer

Dago Autogroep is met ingang van 1 januari a.s. de nieuwe dealer van Mazda voor Doetinchem en omliggende regio. De verkoop en service zullen plaatsvinden vanuit een volledig nieuw ingerichte showroom aan de Grutbroek 6 in Doetinchem. Voor Mazda zal het inmiddels gedeeltelijk in gebruik zijnde occasionpand verder worden omgebouwd tot fullservice dealervestiging, conform de huidige eisen van deze tijd en voorzien van de nieuwste merkuitstraling van Mazda.

In de nieuwe locatie kunnen klanten terecht voor nieuwe en gebruikte Mazda’s, maar ook voor al het onderhoud en schade. “We zijn erg blij met de aanstelling van DAGO Autogroep als onze nieuwe Mazda-dealer in de regio Doetinchem”, vertelt Rolf van Rees Vellinga, Directeur Sales & Network van importeur Mazda Motor Nederland. “Het is een ervaren zakenpartner met een goede kennis van de regio, wat voor ons erg essentieel is. Mede daarom past DAGO Autogroep uitstekend in ons netwerk. En bovendien gaan ze dit doen vanuit een prachtige locatie die voorzien is van de laatste Mazda huisstijl. Ons merk is de afgelopen jaren flink gegroeid en DAGO Autogroep zal zeker gaan bijdragen aan het verder uitbouwen van deze groei op zowel particulier als zakelijk gebied”.

“Het mooie modellengamma van Mazda, de eigenzinnigheid van het merk, de kwaliteit en de groeikansen zijn de belangrijkste punten die ons aanspreken”, vertelt Richard Smees, Directeur van DAGO Autogroep. “In de regio die nu ruim twee jaar door Mazda niet direct bediend kon worden verwachten we een mooie omzet in sales en service te kunnen creëren waarbij tevens kansen ontstaan voor onze eigen lease- en schadeherstelactiviteiten. De DAGO Autogroep heeft een sterke groeiambitie voor de komende jaren, waarin de uitbreiding van het bedrijf met het merk Mazda een mooie stap is”, aldus Smees.

De DAGO Autogroep startte in 1969 als Volkswagendealer in Doetinchem en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een succesvolle dealerholding met merken als VW (zowel personen- als bedrijfsauto’s), Audi, Seat en Skoda. Tot de groep behoren tevens een eigen leasemaatschappij (Regio Lease), Regio Autoverhuur en Siebelink Autoschade. DAGO Autogroep heeft vestigingen in Doetinchem, Aalten en Ulft. In de groep zijn ca. 140 medewerkers werkzaam.

Mazda behoort tot de snelst groeiende merken in Europa en is er in het tweede kwartaal opnieuw in geslaagd een omzetgroei met dubbele cijfers te realiseren. Het Japanse bedrijf verkocht tussen begin april en eind juni 2016 60.571 eenheden, wat een groei van 25 % betekende ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het is voor Mazda in Europa het 15e achtereenvolgende kwartaal met winst, waarbij de autofabrikant de groei van de industrie, die met 9,5 % steeg, ruim overtrof. Het marktaandeel steeg van 1,2 naar 1,4 %, vergeleken met Q2 2015. Nederland behoort binnen Europa tot één van de snelst groeiende markten. Gerekend vanaf de start van 2016 verkocht Mazda in Nederland tot nu toe ruim 6350 eenheden, dat is 18 % meer dan in dezelfde periode vorig jaar, in een markt die met 5 % is gezakt. Het marktaandeel steeg in dezelfde maanden van 1,9 naar 2,4 %.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.