Dave Bebelaar Award voor Leasefiets van Friesland Lease

De Dave Bebelaar Award 2016 is toegekend aan de Leasefiets van Friesland Lease. De verkiezing en aansluitende bekendmaking vonden gisteravond plaats tijdens de jaarlijkse barbecue van stichting Duurzaam Repareren.

De aanwezigen konden hun stem uitbrengen aan de hand van een promofilm en een pitch door de kandidaten: Friesland Lease, de Duurzame Wasbon, Mewa met de BIO-Circle, Förch met het Duurzaam Repareren garagepakket en Servicebook met het digitale onderhoudsboekje. “Stuk voor stuk schoolvoorbeelden van toegepaste verduurzaming in de automotive”, volgens Nelleke Leijnse, de weduwe van Dave Bebelaar.

De jaarlijkse prijs beloont het meest innovatieve duurzame concept in Nederland op het gebied van reparatie en herstel. Friesland Lease won met ruime voorsprong – en dat “terwijl wij drie jaar geleden nog uitgelachen werden om dit idee”, zegt directeur Jan Baljeu. “Nu wint het aan interesse. Niet alleen bij fietsbedrijven, ook bij autobedrijven die mobiliteit willen bieden. En zakelijk bij werkgevers.” Op de foto (vlnr) krijgen hij, Mirjam Marinus en Jan Baljeu van Friesland Lease de prijs.

Leasefiets is in licentie verstrekt aan Bovag-leden. Het is een fullservice leaseproduct, hoofdzakelijk voor elektrische fietsen. inclusief onderhoud, verzekering, 24 uurs hulpdienst, onderhoud en ‘opzittendenverzekering’. Het groene aspect zit ‘m in de reductie van CO2-uitstoot en het benodigde aantal parkeerplekken bij bedrijven. Op gebruikersniveau is er winst in de vorm van betere gezondheid (meer bewegen), op ondernemingsniveau in de vorm van minder mobiliteitskosten. In de pitch spreekt Friesland Lease dan ook van een combinatie van vitaliteit en mobiliteit. “Wij verkopen geen leasecontracten maar gezondheid voor de medewerkers”, aldus accountmanager Peter Storm.

Overigens lanceert Duurzaam Repareren dit jaar een nieuw initiatief, de Smart Repair Hersteller 2016. Aan deze wedstrijd wordt meegedaan door meest bekwame monteurs op dit gebied.

 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.