Decos-app geeft feedback op rijgedrag

Decos heeft woensdag de rijstijlapp Flo gelanceerd. Flo spoort automobilisten aan veiliger en zuiniger te rijden door tijdens de rit feedback op het rijgedrag te geven. De automobilist kan zo brandstofverbruik en CO2-uitstoot verminderen.

Na installatie registreert de app alle ritten automatisch, op basis van GPS en bewegingssensoren. Tijdens het rijden geeft Flo punten voor goed rijgedrag, zoals rustig optrekken of het houden van een gelijkmatige snelheid. Daarbij trekt de applicatie punten af voor inefficiënt rijgedrag, zoals hard remmen of hard door de bocht gaan.

“Hiermee wordt geld bespaard op benzine en/of snelheidsovertredingen. Ook levert hij een bijdrage aan de besparing van het milieu. Bovendien gaat de auto langer mee”, aldus Decos.

Functies

Met Flo kan de automobilist ook vrienden via Facebook en Google Plus uitnodigen voor een online competitie. In het profiel dat aangemaakt wordt, kunnen maximaal zes auto’s toegevoegd worden. De app houdt ook de score van ritten bij, zodat bestuurders kunnen zien hoe goed ze hebben gepresteerd. Via audio- en visuele coaching wordt het rijgedrag bijgestuurd. Flo bevat ook functies om ritten op de kaart terug te kunnen kijken en om verbeterpunten te analyseren.

Flo is nu nog alleen geschikt voor gebruikers met een smartphone die op Android 4.1 en hoger werkt. In het eerste kwartaal van 2015 komt er ook een Iphone-app.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *