Dertien onderdelenfabrikanten in Product Safety Network

Schaeffler Group heeft het initiatief genomen voor een nieuw internationaal netwerk, wat is opgericht vanwege het grote aantal recalls (70 miljoen) in 2014 door autofabrikanten. In totaal zijn dertien automotive toeleveranciers verenigd in het Product Safety Network.

Deze veiligheidsraad gaat zich bezig houden met het verbeteren van de productveiligheid voor de consument en informatie-uitwisseling tussen fabrikanten, (toe)leveranciers en overheidsinstanties.

Klaus Rosenfeld, ceo bij Schaeffler: “Productveiligheid wordt de komende jaren steeds belangrijker. Vanuit ons oogpunt is dit één van de grootste uitdagingen van de toekomst.” Het doel is om een standaard benchmark te creëren met gelijke voorwaarden voor alle producenten.

Aan het Product Safety Network nemen de volgende bedrijven deel: Brose Fahrzeugteile, Continental, Elektrobit Automotive, Faurecia Autositze, Getrag, GKN Driveline, Johnson Controls, Kiekert, Knorr-Bremse, Mahle, Robert Bosch, Schaeffler Technologies en ZF Friedrichshafen.

Schaeffler laat weten dat het Product Safety Network onder toezicht van het Duitse Ministerie voor Economische Zaken en Energie (BMWi) wordt uitgevoerd. Er zal twee keer per jaar een conferentie worden georganiseerd, genaamd Product Safety Day. De eerste vond onlangs plaats bij Schaeffler in Herzogenaurach, de tweede dag staat in het vierde kwartaal van dit jaar gepland bij Continental.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.