Doetam levert Herwers acht aircomachines

Grossier Doetam automaterialen in Doetinchem heeft acht Dometic Waeco ASC 5000G aircoservicestations geleverd aan de Herwers Groep. Met de levering verlengt Doetam automatisch tegelijkertijd de servicecontracten voor de servicestations. Herwers Groep is dealer van de automerken Nissan, Renault, Dacia, Mitsubishi en Hyundai.

Herwers Groep gebruikt al langer Waeco aircoservicestations voor het voormalige koudemiddel R134a in haar vestigingen in Zevenaar, Apeldoorn en Doetinchem. De acht nieuwe R1234yf aircoservicestations zullen in deze vestigingen plus in de vestigingen in Neede, Zutphen, Hengelo (Gelderland) en Deventer ingezet worden.

Herwers Groep heeft volgens aftersalesmanager Rudi van Aken wederom voor Waeco gekozen vanwege de relatie met Doetam automaterialen. “De kwaliteit van onze medewerkers en die van de apparatuur in onze werkplaatsen is hoog. Het resultaat uit zich dan ook in het voordeel van de klant die dit van Herwers als merkdealer mag verwachten.”

“Service staat net als bij Herwers bovenaan onze lijst, we werken al meer dan 15 jaar samen”, zegt Peter Ratelband van Doetam. “En ook de relatie met Dometic is sterk, we kiezen in de eerste plaats voor Waeco vanwege de kwaliteit van de producten en de service van Dometic Benelux. En als er zich al iets voordoet waardoor een machine zijn taak niet kan uitvoeren, is er altijd een snelle oplossing. We kunnen snel de service leveren die Herwers nodig heeft en van ons verwacht.”

Integratie koudemiddelanalyse

Doetam heeft ook alle verbruiksmaterialen zoals koudemiddel, fluor en olie voor het Waeco aircoservicestation op voorraad. Daarnaast adviseren ze de garage ook over het belang van goed onderhoud aan het airconditioningsysteem van een auto. “We organiseren daarvoor informatieavonden voor klanten waarbij Dometic Waeco ook aanwezig is”, vervolgt Ratelband. “De klant krijgt op deze manier de beste informatie en een goed gevoel.

De Waeco ASC 5000 R1234yf airco servicestations zijn gehomologeerd door de merken van de BMW-Group, Fisker, Ford Europa, Hyundai, Kia, Mazda, Nissan, Opel-groep, Subaru, Toyota Motor Europe, Volkswagen-groep, Volvo en Renault.

De Waeco aircoservicestations voldoen daarmee aan het volledige veiligheidsconcept die de Europese Unie én autofabrikanten stellen aan het onderhouden en repareren van automotive airconditioningsystemen. De belangrijkste eisen van het veiligheidsconcept omvatten onder andere een geïntegreerde volautomatische koudemiddelanalyse en externe ventilatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.