Door hagelschade geen hogere omzet

Het noodweer van dinsdag heeft plaatselijk voor veel overlast gezorgd en heeft auto’s beschadigd. Toch heeft de hagelschade niet automatisch tot een hogere omzet geleid voor Focwa autoschadeherstelbedrijven en in het bijzonder hagelschadespecialisten.

Dergelijk slecht weer levert voor de Focwa schadebedrijven inderdaad tijdelijk meer werk op en de omzet stijgt hiermee licht. Dit betekent echter niet automatisch een hoger rendement. Met name bij bedrijven die in het segment van de gestuurde schadestroom van zakelijke opdrachtgevers actief zijn, staan de tarieven en marges onder druk en daalt mede hierdoor de gemiddelde schadelast.

Circa 1.200 schadeherstelbedrijven zijn lid van de branchevertegenwoordiger. Hiervan zijn 65 hagelschadespecialisten, die bekend staan als Lite-bedrijven.
Focwa heeft vorige week bekend gemaakt dat het aantal schademeldingen en het gemiddeld schadebedrag in 2010 opnieuw gedaald is.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *