Opel en The New Motion gaan samenwerken om duurzame mobiliteit op grote schaal in te voeren in Nederland. De samenwerking begint met de introductie van de Opel Ampera. Staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers, maakt onlangs bekend dat de Ampera vrijgesteld wordt van BPM en wegenbelasting. Daarnaast betalen zakelijke rijders vanaf 1 januari 2012 geen fiscale bijtelling. In de huidige fiscale wetgeving was dit veertien procent.

“Het doel van The New Motion is om iedereen in Nederland de kans te geven om te kiezen voor een aantrekkelijke mobiliteitsvorm, gebaseerd op duurzame energie. Om dat te bereiken nemen we zo snel mogelijk de hordes weg die een snelle introductie van elektrisch rijden in de weg staan”, vertelt Ritsaart van Montfrans, oprichter en ceo van The New Motion.

Opel ondersteunt ook het initiatief van The New Motion om een netwerk van niet-publieke laadpunten te realiseren. Dit netwerk zal bestaan uit private laadpunten in bijvoorbeeld garages, bij bedrijven, horecagelegenheden en retail-locaties.

Opel Ampera aandrijving

[responsive-video identifier=”hMhL8toohZA”]

Opel Nederland en The New Motion willen geïnteresseerden in de Ampera een extra pakket aan diensten leveren, zodat een zorgeloze overstap naar deze nieuwe vorm van mobiliteit, gegarandeerd is. Per berijder zullen desgewenst het benodigde laadpunt thuis en eventueel op kantoor aangelegd worden en kan de aanleg van een publiek oplaadpunt gecoördineerd worden. Berijders kunnen daarbij de beschikking krijgen over een laadpas waarmee overal in het land opgeladen kan gaan worden. Ook de mogelijke subsidietrajecten zullen naar wens van de berijder begeleid worden. De stroom die gebruikt wordt op het thuislaadpunt zal, in overleg met de werkgever, gemeten kunnen worden, zodat leaserijders dit met hun werkgever kunnen verrekenen. Berijders zullen tevens gebruik kunnen maken van het aanbod om zelf duurzame energie op te wekken via zonnepanelen of windenergieprojecten. In de komende maanden zullen deze trajecten door The New Motion en Opel verder uitgewerkt worden.

Opel overweegt om in overleg met haar Europese dealernetwerken afspraken te maken over het introduceren van speciale high voltage dealerwerkplaatsen, waar onder meer berijders van de Ampera terecht kunnen. Lees hier het artikel over deze werkplaatsen in magazine nummer vier 2011.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties