Duitse regering richt pijlen op Mercedes

Na het emissieschandaal met Volkswagen ligt nu Mercedes onder het vergrootglas van de Duitse regering. Ook die Duitse autofabrikant zou de uitstoot gemanipuleerd hebben.

Dinsdag 29 mei werd bekend dat de Duitse regering om te beginnen de toelating van de nieuwe Mercedes-Benz Vito heeft ingetrokken. Dit is een bestelwagen met een 1,6 liter euro 6 dieselmotor. Daarnaast zijn ook personenwagens van Mercedes nu verdacht. In totaal zou het gaan om 750.000 auto’s, naar schatting van verschillende Duitse kranten.

Veertien dagen

De Duitse minister voor Verkeer, Andreas Scheuer, heeft Daimler-chef Zetsche veertien dagen de tijd gegeven om te reageren op zijn vragen over de vermeende manipulatie van de emissiewaarden. Zetsche staat voor een groot dilemma. Als hij bekent tegenover Scheuer kan hij rekenen op een vervolging door de Amerikaanse autoriteiten. In de VS loopt eveneens een onderzoek naar Mercedes-modellen. En als Zetsche iets niet wil, is het wel dat hij in de VS persoonlijk aansprakelijk gesteld wordt.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1824 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen