Duobond lanceert Iris

Duobond lanceert een innovatief, uniek product. Iris is een platform dat een alternatief is voor de traditionele reparatiebrug. Doordat de drie houders uitwisselbaar zijn, is aan het platform plaats voor aanvullende functionaliteiten bij ruitreparatie.

Met Iris heeft de monteur bij het repareren van sterren in autoruiten geen losse UV-lamp meer nodig. Het platform beschikt namelijk over UV-LED-verlichting. Iris werkt op batterijen via een accu-pack of kan aangesloten worden op netspanning via een omvormer. Het platform is energiezuinig en uiterst gebruiksvriendelijk.

Net zoals de traditionele reparatiebrug bevat Iris een spoetnik voor de injector. Wat nieuw is, zijn de loep en de ingebouwde UV-LED-verlichting. Deze belichting is zeer efficiënt en verbruikt daardoor weinig energie zonder aan kwaliteit in te boeten.

Minder handelingen

Iris is gebruiksvriendelijker dan bestaande reparatiebruggen doordat er minder handelingen uitgevoerd hoeven te worden. Met een zuignap van 9,5 centimeter wordt het platform stevig bevestigd op de voorruit van auto’s en vrachtwagens. Hiervoor is slechts één handeling nodig; het omzetten van de hendel. Eenmaal bevestigd op de autoruit, kan de Iris van de injector naar de loep draaien om te kijken of er geen lucht in de breuk zit en vervolgens naar de UV-LED-verlichting om de hars uit te harden.

Een andere nieuwe functie is de ingebouwde buzzer die geluid produceert als de UV-LED-verlichting aan staat. Iedere 10 seconden klinkt er een signaal en na de optimale uithardtijd gaat de UV-LED-verlichting automatisch uit. Ook dit levert een fikse energiebesparing op ten opzichte van de huidige traditionele systemen. In de toekomst komt Duobond met nieuwe functionaliteiten die aan Iris toegevoegd kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.