Economische Zaken stelt ‘automan’ aan

Om het belang van de automotive sector voor de Nederlandse economie te onderstrepen heeft Economische Zaken een speciale account manager voor deze branche aangesteld in de persoon van Ginus Ipema.

Ipema fungeert binnen EZ als centraal aanspreekpunt voor automotive bedrijven die willen innoveren, voor uitdagingen of problemen een beroep op de overheid willen doen of die zich op het exportpad willen begeven. Hij biedt ze de noodzakelijke ondersteuning, brengt hen, bijvoorbeeld via economische missies en handelsreizen, in contact met potentiële afnemers, wijst ze op regelingen, programma’s en faciliteiten waar ze gebruik van kunnen maken.

De Nederlandse automotive sector is voor de algehele export van cruciaal belang en de toegevoegde waarde voor de economie substantieel. Volgens Ipema zet de branche naar schatting jaarlijks zo’n 17 miljard euro om en verschaft aan 45.000 mensen werk. “Om de concurrentiekracht van ondernemingen te bevorderen en het ondernemingsklimaat te versterken biedt EZ, samen met de uitvoerende instantie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, graag de helpende hand”, aldus Ipema.

Innovatie

Voor de toekomstige welvaart en voor de levensvatbaarheid van ondernemingen voor de lange termijn is innovatie volgens de accountmanager automotive een onmisbare factor. Zelf noemt hij innovatie essentieel om ‘de toekomst te kunnen stimuleren’. Daarvoor is het, zegt hij, van het grootste belang dat de automotive sector goed aangesloten is bij het Topsectorenbeleid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *