Eenzijdige ongelukken grootste schadepost

In totaal 45 procent van de schades aan de leaseauto’s van Business Lease Nederland betreft eenzijdige schades. Daarnaast is in de eerste helft van 2012 zo’n 36 procent van de auto’s bij de garage (Carglass) geweest voor een sterretje of barst in de ruit. Dit blijkt uit onderzoek van de leasemaatschappij onder 20.000 voertuigen.

De meeste eenzijdige schade (36 procent) ontstaat doordat de auto over en tegen obstakels aanrijdt, zoals paaltjes, stenen en hekwerken. In 28 procent van de gevallen ontstaat de eenzijdige schade doordat een ander tegen de auto rijdt, wanneer deze geparkeerd staat. Eén op de tien auto’s loopt schade op wanneer van een parkeerplek wordt weggereden.

Top vijf

Uit het onderzoek is een top vijf van schades naar voren gekomen. Schade door het rijden tegen paaltjes en andere obstakels staat op de eerste plaats, gevolgd door schade op de geparkeerde auto. Een lekke band of klapband zorgt ook voor schade aan het wagenpark van Business Lease en staat op positie drie. Vandalisme komt als vierde het meeste voor en schade door verloren onderdelen sluit de top vijf.

Business Lease Nederland is een onderdeel van de Business Lease Group (Autobinck Holding), een leasemaatschappij met een totaal wagenpark van ruim 20.000 voertuigen in operationele lease. Daarnaast heeft het bedrijf meer dan 17.000 voertuigen in Centraal Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en er zijn ook vestigingen in Tsjechië, Slowakije, Polen en Hongarije.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *