Eindelijk weer meer nieuwe leaseauto’s

Na maanden van afnemende verkoopcijfers voor nieuwe leaseauto’s vertoont het augustuscijfer eindelijk weer eens een kloeke opleving. Vergeleken met augustus 2009 werden er in de afgelopen maand 2.500 méér nieuwe leaseauto’s geregistreerd, een toename van 28 procent.

Dit blijkt uit door Aumacon bewerkte cijfers van VWE.

Door een slechte start in het eerste kwartaal is het cumulatieve beeld nog wel negatief. In 2010 werden tot en met augustus 62.970 leaseauto’s op naam van leasebedrijven gezet, in dezelfde periode van 2009 waren dat er 66.847; een afname van 5,8 procent.

De vereniging van de belangrijkste leasebedrijven – VNA – is evenwel optimistisch en stelde onlangs dat het diepste dal voor de leasesector inmiddels achter de rug is. Dat concludeert VNA nadat in het tweede kwartaal van 2010 het wagenpark van haar leden minder sterk daalde (-4,1%) dan in het eerste kwartaal van 2010 (-4,4%), vergeleken met dezelfde periode in 2009.

Onder de merken zijn de grote winnaars in de leasemarkt vooral Renault ( 73%) en Kia ( 92%), beide merken noteerden vorige jaar wel extreem slechte verkoopcijfers in dit segment waardoor de stijgingen nu extra in het oog springen. Volkswagen en Audi blijven echter de meeste gevraagd leaseauto’s; Volkswagen tilt haar leasemarktaandeel dit jaar naar achttien procent, Audi is tweede met een aandeel van negen procent. 

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.