Elektronificatie schadebranche

Tijdens het woensdag georganiseerde Focwa congres is duidelijk geworden dat de schadebranche zich voorbereidt op de verdere elektronificatie in auto’s. Gebleken is dat de aangesloten schadeherstelbedrijven actief genoeg zijn om mee te groeien met de technische ontwikkelingen.

Volgens staatssecretaris Paul de Krom (SZW) is de carrosseriebranche een belangrijke sector in de Metaal en Techniek, maar staat het wel onder druk. “Voor de continuïteit en het behoud van de sector is instroombevordering belangrijk. Daarnaast is scholing onontbeerlijk.”

Ook paneelleden Arnold Hagen van Autoschade Hagen en Albèrt de Goey van De Goey Autoschadespecialisten gaven aan dat opleiden een must is voor de branche om veilig te kunnen herstellen. “Wij hebben geen angst voor de elektronificatie in auto’s.”

De deskundigen Maarten Steinbuch (TU Eindhoven), Kees Gehrels (NXP Semiconductors) Jeff Bolders (Arval) en Peter Dutrieux (DEKRA) schetsten een beeld over verdere elektronificatie van de auto. “Binnen de branche is er noodzaak tot investeringsbereidheid in opleidingen.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *