Etac maakt auto’s lichter, veiliger en goedkoper

Textieltechnologiebedrijf Ten Cate uit Almelo gaat samen met vier andere bedrijven thermoplastische composieten voor de autobranche maken. Dit zijn vezelversterkte kunststoffen die in onder meer crashbalken, de wielophanging, velgen en accuconstructies gebruikt kunnen worden.

Autofabrikanten kunnen door het composiet lichtere onderdelen maken,waardoor auto’s zuiniger in het brandstofverbruik zullen zijn. Bijkomend voordeel is dat het materiaal ook drukt op de productiekosten van voertuigen. Er is namelijk minder staal of aluminium nodig. Daarnaast verhogen thermoplastische composieten volgens Ten Cate ook nog een sterk de veiligheid voor de inzittenden.

Het technologiebedrijf werkt in het project European Thermoplastic Automotive Composites (Etac) samen met DTC Dutch Thermoplastic Components in Almere, KVE Composites Group in Den Haag en ingenieursbureau Viro in Hengelo. Deze laatste levert ondermeer robots en werktuigen voor bekende OEM’s. Het Nationaal Luchtvaart Laboratorium in Amsterdam sluit zich ook aan.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.