EVBox werkt met Drake & Farrell aan circulariteit

Aanbieder van laadoplossingen EVBox heeft met logistiek partner Drake & Farrell een samenwerking gesloten om de levensduur van zijn producten te verlengen, voorbij de initiële toepassing. Daarbij wordt onnodig afval verminderd en middelen efficiënter gebruikt.

Drake & Farrell maakt defecte laadstations volledig herinzetbaar, indien mogelijk zelfs weer terug naar de originele staat. Is dit niet mogelijk, dan worden de stations zorgvuldig uit elkaar gehaald voor onderdelen en materialen. Refurbished laadstations worden niet opnieuw verkocht, maar worden gebruikt als vervanging van andere laadstations met vergelijkbare garanties. Van onderdelen die niet kunnen worden hergebruikt, wordt het materiaal gerecycled. Zo wordt afval verminderd en worden materialen bespaard.

50 procent

Tijdens een pilot werd ontdekt dat ruim 50 procent van de laadstations succesvol kan worden gerepareerd en hergebruikt. De overige stations en onderdelen werden gebruikt voor de verbetering van de klantenservice en de vermindering van de impact op het milieu.

Drake & Farrell biedt EVBox daarnaast hulpmiddelen voor het onderzoeken van de oorzaken van eventuele hardwareproblemen, zodat deze in de toekomst kunnen worden voorkomen of nauwkeuriger opgelost.

Op de foto: David Engel, ceo van Drake & Farrell (links), en Remco Samuels, ceo van EVBox (rechts).

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *